Hjemmelavede flødeboller

img_3162

img_3165

Weekenden står for døren, og her kommer mit bud på lidt weekendhygge😃

INGREDIENSER:

BUNDE:

  • 50g mandler (blended til mel)
  • 1 spsk sukrin
  • 1/3 tsk mandelessens
  • 2 spsk æggehvide

FYLD:

  • 30g perfect strø, easis
  • 40g pasteuriseret æggehvide

TOPPING:

  • 30g hvid chokolade
  • 50g mørk chokolade
  • Lidt frysetørret hindbær

FREMGANGSMÅDE:

  • Først laves bundene: blend mandler til mel og bland de resterende ingredienser til bundene sammen. Del dejen i 8 kugler og pres dem ud på en bageplade. De bages ved 200 grader i ca. 8 minutter.
  • Lav fyldet. Pisk æggehvider stive og tilsæt perfect strø lidt efter lidt og pisk.
  • Smelt chokoladerne over et vandbad
  • Nu samles flødebollerne. Sprøjt fyldet ud på bundene og overtræk dem med chokolade og lidt frysetørret hindbær

img_3159

img_3161

ENGLISH

The weekend is upon us and here is my treat for you😃

INGREDIENTS:

BUNDE:

  • 50g almonds (blended into flour)
  • 1 tablespoon sukrin
  • 1/3 teaspoon essence
  • 2 tablespoons egg white

FILL:

  • 30g perfect strø, easis
  • 40g pasteurized egg white

TOPPING:

  • 30g white chocolate
  • 50g dark chocolate
  • A bit of freeze dried raspberry

PROCEDURE:

  • First you make the buns: blend almonds to flour and mix the remaining ingredients for the buns together. Divide the dough into 8 balls and squeeze them out on a baking sheet. Bake them at 200 degrees for about 8 minutes.
  • Make the filling. Beat egg whites stiff and adderfect strø gradually and whisk.
  • Melt the chocolates over a water bath
  • Now put them together. Spray filling out on the buns and cover them with chocolate and some freeze dried raspberries

img_3180

Advertisements

2 thoughts on “Hjemmelavede flødeboller

  1. Hvordan får du chokoladen på dine flødeboller så de er dækket men det ikke bliver helt vildt tykt?
    Kun 30g hvid chokolade – er det nok til alle dem du viser på billedet?
    Glæder mig til at prøve dine bunde 😋
    Hilsen winnie

    Like

  2. Hej Winnie

    Den hvide chokolade dækker 3 flødeboller. Den mørke dækker to og så med “striber” på de tre sidste. (Let dækket) – ligesom på billederne 😃 Hvis du vil have alle helt dækket kan du smelte mere chokolade.

    Jeg smeltede chokoladerne over vandbad i hver sin skål, så satte jeg flødebollerne på en gaffel og brugte en ske til at hælde chokoladen på flødebollerne.

    Håber du bliver vilde med dem:)

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s