Bønnepasta med spinat og rejer/ Bean Pasta with spinach and shrimps

img_3028Min aftensmad i går bestod af bønnepasta med spinat og rejer. Det mættede dejligt og var nemt at lave. Har du lyst til at prøve det samme? Så kommer opskriften her:

INGREDIENSER: (til 2 personer)

REJER:

  • ca. 15 store rejer
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • Saft og skal af en halv citron
  • Salt og peber

SPINAT PASTA

  • 6 kugler frossen spinat
  • 100g bønnepasta
  • 1 spsk skyr
  • Salt
  • Pynt med basilikum og frisk kværnet peber

FREMGANGSMÅDE:

  • Pil skallen af rejerne og hak hvidløget
  • Steg rejerne i olivenolie og hvidløg. Når de er næsten færdig tilføjes citronsaft og skal.
  • Smag til med salt
  • Kog bønnepasta som anvist på pakken
  • Tø spinaten op i en gryde med lidt vand i bunden
  • Når spinaten er optøet tilføjes skyr og alt blendes med en stavblender
  • Bland pasta og spinat
  • Top med rejer, basilikum og friskkværnet peber

ENGLISH

My dinner yesterday consisted of bean pasta with spinach and shrimps. It’s very filling and easy to make. Do you want to try and make it? Then here is the recipe:

INGREDIENTS: (for 2 people)

PRAWNS:

  • about 15 large shrimp
  • 1 clove garlic
  • 1 tablespoon olive oil
  • Juice and peel of half a lemon
  • Salt and pepper

SPINACH PASTA

  • 6 balls of frozen spinach
  • 100g bean pasta
  • 1 tablespoon thick yoghurt
  • Salt
  • Garnish with basil and freshly grounded pepper

PROCEDURE:

  • Peel the shell of the prawns and chop the garlic
  • Fry the prawns in olive oil and garlic. When they are almost done then add lemon juice and peel
  • Season with salt
  • Boil bean pasta as directed on the package
  • Thaw the spinach in a pot with some water in the bottom
  • When the spinach is thawed then ad thick yoghurt and blend it all with a hand blender
  • Mix pasta and spinach
  • Top with shrimps, basil and freshly grounded peber

img_3031

Advertisements

2 thoughts on “Bønnepasta med spinat og rejer/ Bean Pasta with spinach and shrimps

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s