Lette mælkesnitter / Light milk slices

maelkesnitte1

Jeg elsker mælkesnitter. Det har jeg gjort ligesiden jeg var et lille barn og jeg synes stadig de er ligeså gode den dag i dag 🙂 Jeg har derfor prøvet at lave min egen sunde udgave af disse herligheder.

INGREDIENSER: (8 stk.)

Kage:
4 æg
2 spsk kakao pulver
3-4 tsk sukrin

Fyld:
50g mascapone
50g skyr

FREMGANGSMÅDE:

  • Del æggehvider og æggeblommer
  • Pisk æggehviderne stive
  • Bland æggeblommer, kakao pulver og sukrin
  • Bland herefteræggeblommerne med æggehviderne forsigtigt
  • Hæld dejen ud på en bageplade i en firkant med en tykkelse på ca. 0,5 cm
  • Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter
  • Lad kagen køle af og lav fyldet. Pisk mascapone og skyr sammen
  • Del kagen i 2 og smør fyldet på den ene kage
  • Læg kagen sammen og stil den i køleskabet 1 time
  • Herefter kan du skære 8 mælkesnitter ud af kagen

Ønsker du en lidt sødere kage. Kan du pensle en spsk honning på den ene kage inden den lægges sammen.

maelkesnitte2

ENGLISH

I love milk slice. I have done that ever since I was a small a child and I still think they are really good today 🙂 I have therefore tried to make my own healthy version of these delights.

INGREDIENTS: (8 pcs.)

Cake:
4 eggs
2 tablespoons cocoa powder
3-4 tsp sukrin

Filling:
50g mascapone
50g yoghurt (thick)

PROCEDURE:

  • Separate egg whites and egg yolks
  • Wipe the egg whites stiff
  • Mix egg yolks, cocoa powder and sukrin
  • Mix egg yolks with the egg whites, gently
  • Pour out the dough on a baking sheet in a square with a thickness of approximately 0.5 cm
  • Bake the cake in the oven at 200 degrees for about 10 minutes
  • Let the cake cool and make the filling. Wipe mascapone and yoghurt together
  • Slice the cake in two and put the filling on one og the cakes
  • Put the cake together and place in the fridge for 1 hour
  • Hereafter you can cut out 8 milk slices from the cake

If you want it a little sweeter. You can put a tablespoon of honey on one cake before putting it together.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s