Jordbær roulade med mascarpone/yoghurt creme / Strawberry roulade with mascarpone/yoghurt creme

jordbaer-roulade3

Selvom det er er oktober måned, kan du stadig nyde en sommerlig sund roulade uden sukker. Jeg giver i dag weekendens bud på en lækker Jordbær roulade med mascarpone/yoghurt creme.

INGREDIENSER: (8 stykker)

50g cashewnødder
2 æg
1 tsk sukrin
1/2 tsk bagepulver
1 tsk flydende vanille
1 spsk skyr

Fyld:
75g sukkerfri jordbærmarmelade (Eller jordbær du selv koger og søder med sukrin)

Topping:
50g mascarpone
4 spsk yoghurt
Lav dobbelt portion hvis du ønsker mere topping 🙂

Pynt:
Jordbær og chokolade

FREMGANGSMÅDE:

  • Blend cashewnødder
  • Pisk æggehvider stive
  • Bland cashewnøddemel, æggeblommer, sukrin, bagepulver, vanulle og skyr
  • Bland forsigtig æggehviderne i æggeblomme blandingen
  • Hæld dejen ud på bagepapir i et rektangel og med en højde på 0,5 cm
  • Bag kagen i ca. 10 minutter ved 200 grader
  • Lad kagen køle af inden du større jordbær på kagen
  • Rul rouladen sammen og stil den på køl i min. 30 minutter så den kan sætte sig
  • Server rouladen med mascarpone og skyr blandet sammen og pynt fx. med chokolade og friske jordbær

jordbaer-roulade2

ENGLISH

It is the month of October, but you can still enjoy a summery healthy roulade without sugar. I give you the bid og the weekend for a delicious strawberry roulade with mascarpone / yogurt cream.

INGREDIENTS: (8 pieces)

50g cashew nuts
2 eggs
1 teaspoon sukrin (Like Stevia)
1/2 teaspoon baking powder
1 teaspoon liquid vanilla
1 tablespoon yoghurt (Thick)

Filling:
75g sugar free strawberry jam (or strawberry that you boil and sweetened with sukrin)

Topping:
50g mascarpone
4 tablespoons yogurt
Make a double portion if you want more topping 🙂

Garnish:
Strawberries and chocolate

PROCEDURE:

  • Blend cashews
  • Whip egg whites stiff
  • Mix cashew flour, egg yolks, sukrin, baking powder, vanille and yoghurt
  • Mix gently egg whites into the yolk mixture
  • Pour out the dough on a cookie sheet in a rectangle with a height of 0.5 cm
  • Bake the cake for about 10 minutes at 200 ° C.
  • Let the cake cool off before putting strawberry jam on the cake
  • Roll the roulade together and keep it chilled in minimum 30 minutes
  • Serve the roulade with mascarpone and yoghurt mixed together and garnish for example with chocolate and fresh strawberries

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s